Geloven in Amstelveen

Lees verder

Geloven in Amstelveen

Wij willen graag een platform van de kerk in Amstelveen vormen. Samen Eén kerk, maar met allerlei verschillende kerken die meedoen. Een platform waar we in alle verscheidenheid eenheid beleven van ons geloof in God. Een platform waar we elkaar blijven ontmoeten, waar we in toenemende mate samenwerken en ons inzetten voor de bloei van Amstelveen. We noemen het platform 'Geloven in Amstelveen'. Omdat we als christenen in Amstelveen samen geloven in één Heer. En tegelijkertijd geloven we ook in de stad Amstelveen. Niet omdat het Amstelveen nou al een perfecte plek is voor iedereen, maar we geloven dat we geroepen zijn om Amstelveen - de plek waar we wonen en werken - tot een zegen te zijn.

Plannen Kerken Nieuws & Agenda

Wat we van plan zijn in 2024

Start van Geloven in Amstelveen

Online aanwezigheid

We willen als platform beginnen met het creëren van een online overzicht: Welke kerken zijn er in Amstelveen? Welke activiteiten ondernemen ze? Wat zijn de contactgegevens? We hopen dat zo’n overzicht kerken en christenen helpt verbinding te leggen en dat er samenwerking uit voortvloeit.

Naar het overzicht

Gebed in en voor Amstelveen

We zien gebed als belangrijk onderdeel van het samen kerk-zijn en het zoeken naar manieren om onze stad te zegenen. Er verschillende momenten en plekken waar je kunt aansluiten en meedoen.

Lees meer

Onderlinge ontmoeting

Christenen hebben in Amstelveen vaak de ervaring één van de weinigen te zijn die (nog) geloven. We hopen als platform christenen een plek te bieden waar ze elkaar kunnen ontmoeten. We zoeken naar online en offline manieren om dit tot stand te brengen.

Kerken in Amstelveen

We blijven dit overzicht voortdurend vernieuwen. Staat er een kerk nog niet bij of kloppen gegevens niet? Neem graag contact op met ons.


Naam Adres Website
Pauluskerk Amstelveen Wolfert van Borsselenweg 116, Amstelveen pauluskerk-amstelveen.nl
Protestantse Wijkgemeente Paaskerk Augustinuspark 1, Amstelveen pga-b.nl/paaskerk-amstelveen
Protestantse Wijkgemeente Kruiskerk van der Veerelaan 30a, Amstelveen pga-b.nl/kruiskerk-amstelveen
Stadshartkerk Amstelveen Keizer Karelweg 94b, Amstelveen stadshartkerk.nl
CAMA Evangelische Gemeente Amstelveen Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen cama-amstelveen.nl
Crossroads International Church Startbaan 3, Amstelveen xrds.nl
Titus Brandsma Gemeenschap Amstelveen Westelijk Halfrond 1, Amstelveen titusbrandsmaparochie-amstelveen.nl
Sint-Urbanuskerk Bovenkerk Noorddammerlaan 126, Amstelveen urbanusbovenkerk.nl
Immanuelkerk Amstelveen De Ruyschlaan 147, Amstelveen amstelveen.ngk.nl
Gereja Kristen Indonesia Nederland Bouwerij 52, Amstelveen https://www.gkin.org/main/index.php/nl/#gsc.tab=0
Apostolisch Genootschap Amstelveen Graaf Aelbrechtlaan 138-140, Amstelveen apgen.nl/locaties/amstelveen/amstelveen/
Urbanuskerk Ouderkerk aan de Amstel Rondehoep Oost 31, Ouderkerk aan de Amstel www.urbanusouderkerk.nl
Urbanuskerk Nes aan de Amstel Amsteldijk Zuid 145, Amstelveen www.urbanusparochienes.nl
Nieuw-Apostolische Kerk Burgemeester Haspelslaan 133, Amstelveen nak-nl.org/amsterdam/amstelveen
Korean Reformed Church De Ruyschlaan 147, Amstelveen koreanchurchnl.org
Mozaiek 020 De Cuserstraat 3, Amsterdam Buitenveldert mozaiek020.nl

Projecten

Gebed

Amstelveengebed

Graag nodigen we u / jou uit om mee ter doen aan het Amstelveengebed. Als onderdeel van “Geloven in Amstelveen” zal er vanaf 28 maart 2024, één keer per maand op de vierde donderdag van de maand een korte interkerkelijke gebedsbijeenkomst plaatsvinden. In 2024 houden we dit Amstelveengebed van 19.15 tot 20.00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, Amstelveen.

De bijeenkomst wordt afwisselend door iemand van één van de kerken in Amstelveen voorbereidt. Tijdens deze gebedsbijeenkomsten bidden we voor Amstelveen en de kerken en kerkelijke activiteiten in Amstelveen. Dat doen we omdat we Gods zegen willen vragen om de gaven die ons door God zijn geschonken te kunnen delen met de mensen in Amstelveen, een plek te bieden waar iedereen welkom is, en daar te zijn waar deze gaven Amstelveen en haar inwoners goed kunnen doen.

Nieuws

Ondertussen in Amstelveen..

Toeleven naar Goede Vrijdag en Pasen met de Passion

maart 2024

Kijk samen de Passion op donderdagavond met 'Schuif aan bij The Passion' en/of kom langs bij (een replica) van het witverlichte Passion kruis. Sta stil bij verdriet, lijden en het onvermijdelijke einde van de dood met Goede Vrijdag, maar ook bij hoop en en nieuwe start van Pasen!

Lees verder

Schrijfactie maart

maart 2024

De Actie Vrijheidsbrief wordt in Amstelveen al meer dan vijfentwintig jaar gehouden: schrijven voor mensen ergens in de wereld die ten onrechte of zonder eerlijk proces worden gevangen gehouden. Of die slachtoffer zijn van marteling en het onthouden van medische behandeling. In maart is de schrijfactie gericht aan Saudi-Arabië: executeer Abdullah en Jalal niet! Abdullah al-Derazi en Jalal Labbad kunnen elk moment in Saudi-Arabië worden

Lees verder

Jongerencommunity XCEPTD

feb 2024

In Amstelveen is een heuse jongerencommunity opgericht: XCEPTD (spreek uit: 'accepted'). XCEPTED is een jongerencommunity voor jongeren van 12-18 jaar. Welkom om mee te doen. Momenteel worden er filmavonden georganiseerd en Alpha Youth. Jongerenwerker Lars Grijsen heeft een blog geschreven over de ontwikkelingen:

Lees verder

Oproep tot wederzijds respect

6 november 2023

De vertegenwoordigers van islamitische, joodse en christelijke geloofsgemeenschappen in Amstelveen en Buitenveldert hebben vanwege de onrust in de eigen gemeenschappen en in de samenleving een gemeenschappelijke verklaring aangeboden aan de burgemeester van Amstelveen. De geloofsgemeenschappen roepen daarin gezamenlijk op tot wederzijds respect en vragen een ieder een bijdrage te leveren om onderlinge verhoudingen te verbeteren. Burgemeester Poppens nam de verklaring in ontvangst.

Lees verder

Schrijfactie november

1 november 2023

De Actie Vrijheidsbrief wordt in Amstelveen al meer dan vijfentwintig jaar gehouden: schrijven voor mensen ergens in de wereld die ten onrechte of zonder eerlijk proces worden gevangen gehouden. Of die slachtoffer zijn van marteling en het onthouden van medische behandeling. In november is de schrijfactie aan Canada gericht: vervolg landverdedigers niet In Canada protesteren de Wet’suwet’en tegen een gasleiding onder de Wedzin Kwa-rivier op het grond van hun voorouders.

Lees verder

Geloven in Amstelveen - Dorothy Gemeenschap

juli 2023

Dick Aanen (Paaskerk) interviewt verschillende mensen uit Amstelveen in een serie 'Geloven in Amstelveen'. Geloven doe je niet alleen in de kerk. Laat je inspireren door de verhalen van mensen die bij hun werkzaamheden worden geïnspireerd door het geloof. Sinds 2020 is in Amstelveen de christelijke leefgemeenschap Dorothy actief in een kleine woonunit aan het randje van de Bovenkerkerpolder.

Lees verder

Geloven in Amstelveen - Urbanuskerk

juni 2023

Dick Aanen (Paaskerk) interviewt verschillende mensen uit de kerken in Amstelveen in een serie 'Geloven in Amstelveen'. De eerste die we hier uitlichten is het interview met Cor de Horde van de Urbanuskerk.

Lees verder

Pasen 2023

Palmzondag 2 april t/m Paasmorgen 9 april

In maart en april 2023 wordt het de lijdenstijd of ook wel de veertigdagentijd genoemd. Een tijd waarin christenen stilstaan bij het leven en sterven van Jezus Christus. In veel kerken zijn er in de Goede Week activiteiten om toe te leven naar Pasen. Denk aan Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en dan ook zeker Pasen! Want er gloort hoop aan de horizon. Pasen, that's how the light get's in. Beleef het in Amstelveen en ga naar een van de activiteiten.

Lees verder

Herdenking inval in Oekraïne met avondgebed

Vrijdag 24 februari

Precies een jaar na de Russische inval in Oekraïne op 24 februari, wordt er vrijdag van 19.30 tot 20.30 uur een avondgebed gehouden in de Kruiskerk aan Van der Veerelaan 30a in Amstelveen. De deelnemers bidden voor alle slachtoffers die sindsdien zijn gevallen en voor ieder die huis en haard vanwege het oorlogsgeweld heeft moeten verlaten. Ook wordt er gebeden voor een doorbraak naar vrede. Iedereen is welkom om bij het avondgebed aanwezig te zijn.

Lees verder

Cursus gaven van de Geest

Voorjaar 2023

Verlang jij er naar om te groeien in de gaven van de Geest? Deze cursus helpt je om zowel qua theorie als praktijk een stap verder te zetten. Iedere avond begint met aanbidding, vervolgens onderwijs en daarna oefenen in kleine groepen. Of je nu vertrouwd bent met de gaven van de Geest of helemaal niet: je bent van harte welkom. Iedere avond begint om 20:00 uur, om 19:45 uur is er koffie & thee. De locaties wisselen per avond: de ene keer is het in de Veenhartkerk, de andere keer in de Immanuëlkerk. Wil je deelnemen of meer informatie? Volg de link hieronder.

Meer informatie of aanmelden

Kerst in Amstelveen - terugblik

December 2022

Op vrijdagmiddag 23 december keken ruim 35 medewerkers uit minimaal 5 verschillende kerken (Pauluskerk, Stadshartkerk, Immanuelkerk, Crossroads, CAMA) veel op hun buienradar-app. De hele dag al regen en die avond zou de lichtjestocht zijn! Om 17.00 uur startten we met soep en kerstbrood, om vervolgens de verkleedkleren aan te trekken en in de regen te gaan opbouwen. Om 18.30 uur komen de eerste deelnemers aan bij een sfeervolle ontvangst voor de Kruiskerk. De regen is ook bijna gestopt! Het normaal donkere park rondom deze kerk ziet er niet veel later zeer sfeervol uit.

Lees verder (incl. foto's)

Als God de stad beweegt

Juli 2022

Op de onlangs gehouden pinksterconferentie van Opwekking 2022 werden er visie en verhalen gedeeld van City Movements in Nederland. Met Geloven in Amstelveen zijn we hier ook bij aangesloten. Via een video-verbinding deelde Roger Sutton een super motiverend verhaal met pakkende voorbeelden uit Europa, de duidelijke uitleg wat een City Movements is en hoe het je stad kan veranderen. Na het verhaal van Roger vertelde Hans Luttik over Haarlem waar hij al ruim 25 jaar netwerker is. Hij start zijn verhaal vanuit hoe het begon en hoe het vanuit dat verlangen en die visie is ontwikkeld. In elke stad is dat proces anders, maar er zijn gemeenschappelijke waarden en uitgangspunten. Er zijn sleutels van verbinding die werken. Altijd en overal. Zoals de sleutel van een gezamenlijke visie. De visie van de samenwerking is groter dan de visie van de afzonderlijke kerken. Daarbij kan de stadsbeweging zijn als een ecosysteem dat het mogelijk maakt dat de bediening van verschillende kerken, christenen en organisaties samen vruchtbaar zijn. Met elkaar verbonden door hun werk, de ontmoetingen op schoolplein, hobby’s, gebedsnetwerken enz. Interessant om hier even 20 minuten voor te reserveren!

Bekijk video

Wonen in Amstelveen

Juni 2022

Als je willekeurig iemand vraagt naar hoe het is om te wonen in Amstelveen, dan hoor je waarschijnlijk twee dingen. Allereerst zul je waarschijnlijk iets horen over het groen in Amstelveen: veel bomen, prachtige parken en het Amsterdamse Bos natuurlijk. Ook de voorzieningen zijn over het algemeen goed; het is hier goed geregeld. Als tweede zul je iets horen over de hoge kosten om hier te wonen. Twee berichtjes op de lokale site Amstelveenz maken dit duidelijk. Niet alleen staat Amstelveen in de Top 10 van plaatsen met miljoenenwoningen, ook de druk op de huizenmarkt is nergens zo hoog als hier. Je kunt met recht spreken van woningnood. De combi van deze twee feiten maakt het erg lastig om in Amstelveen iets te vinden. Dat is vervelend voor huizenzoekers of mensen die willen doorstromen. Vaak kunnen ze niet (langer) in Amstelveen terecht. Ook in veel kerken hoor je dat jonge mensen, jonge gezinnen verhuizen naar andere delen van het land waar de woningen goedkoper zijn. Dat is jammer! We hopen en bidden daarom dat de markt ten positieve verandert en dat er christenen - tegen de stroom in - hier naartoe kunnen verhuizen en komen 'Geloven in Amstelveen'!

Lees verder

Contact

info@geloveninamstelveen.nl

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Geloven in Amstelveen? We versturen zo nu en dan updates via onze nieuwsbrief.

});